Gemaakt door Ilse Bies

Over Ilse

Foto: Margreet Lont

"Samen muziekmaken, met elkaar verbinden; 

dát is waar ik het allemaal voor doe!"
         

                                                                                  Ilse Bies

Meer weten? 

Ilse Bies is een veelzijdige muzikante die zich inzet als freelance musicus, werkzaam is in de muziekeducatie en zich bezighoudt met de presentatie van concerten. 

Op jonge leeftijd maakt Ilse kennis met de saxofoon en neemt muziekles aan de plaatselijke muziekschool in Burgum(Friesland). Op haar 17e besluit ze dat ze graag van musiceren haar beroep wil maken en gaat bij de Rein Ferwerda Academie in de leer, om klaargestoomd te worden voor de vooropleiding van het Prins Claus Conservatorium te Groningen.

Op 19 jarige leeftijd besluit Ilse de stap naar de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht te maken.
Hier studeert zij bij Johan van der Linden en behaalt in 2012 haar “Bachelor of Music Classical Saxophone” met een 9. Ze volgt ook hier haar master klassiek saxofoon en gaat op ERASMUS uitwisseling naar ‘die Hochschule für Musik Würzburg” waar ze lessen volgt bij Lutz Koppetsch. In 2014 voltooit Ilse haar master studie met een 8.5. 
Om zich ook na haar afstuderen te blijven ontwikkelen volgt Ilse geregeld lessen bij Arno Bornkamp.

Momenteel speelt Ilse bij Neo-Fanfare 9x13, Ensemble Mescolare en werkt als freelance saxofoniste voor bijvoorbeeld het Rotterdam Philharmonisch orkest. Ook geeft zij les bij muziekvereniging OBK te Westervoort en KNA te Lunteren. Naast docent bij deze verenigingen is ze projectcoördinator en muziekdocent voor Leerorkest Loenen waar zij verantwoordelijk is voor de didactische invulling van het lespakket. 

Naast alle vaste activiteiten werkt Ilse op freelance basis als musicus, repetitor of presentatrice/host voor concerten.